Logo Zebrano

Geschiedenis

Hout was van jongs af aan de passie van Jo De Boeck. Op zijn twaalfde maakte hij zijn eerste kastje. Nochtans ging het professioneel eerst een heel andere richting uit en koos Jo voor de sociale sector. Pas nadat hij zijn vrouw Goedele Lambeets, een interieurarchitecte, leerde kennen, kreeg de droom van een eigen meubelmakerij, echt vorm.

Jo De Boeck schoolde zich om tot meubelmaker en deed praktische ervaring op. In 1993 kon hij een bestaande meubelmakerij overnemen in Humbeek. De éénmanszaak ‘Meubelcreatie Jo De Boeck’ was geboren. Jo en Goedele zijn niet alleen privé partners maar vormen ook een hecht team in de meubelmakerij. Een idee ontstaat: Goedele werkt het uit tot een concept waaruit een tekening volgt. Jo voert alles nauwgezet uit en zet die tekening om in een meubel. Zo ontwikkelden zij een eigen hedendaagse stijl waarbij een hoogwaardige afwerking ervoor zorgde dat het meubel ook echt ‘af’ was.

Dat samengaan van een functionele esthetiek met een perfecte afwerking deed de vraag stijgen. Personeel werd aangeworven, eerst voor het atelier, later voor het ontwerpbureau.

In 2002 veranderden we van naam: ZEBRANO. Zebrano verwijst naar een afrikaanse houtsoort met een opvallende tekening die aan zebra’s doet denken : het kernhout is geelachtig met donkerbruine aderen. Wij vonden het ook een mooie naam. Eén die klinkt, zoals meubels er horen uit te zien: karaktervol en toch elegant. Door de groei van het bedrijf en rekening houdend met de huidige milieu- en veiligheidsnormen, verhuisde ZEBRANO in juni 2008 naar Willebroek: naar een nieuw en veel ruimer atelier, met een uitgebreider machinepark en een professioneel uitgeruste lakkerij.

Informatie

ZEBRANO bestaat uit 4 afdelingen:

Ontwerpbureau

Onze binnenhuisarchitecten verzorgen het eerste contact met de klant of architect. Ideeën worden samen besproken, kleuren gekozen en materialen uitgezocht. Belangrijke uitgangspunten zijn de smaak van de klant, zijn budget en het bestaande interieur.

Atelier

Ambacht en techniek vinden elkaar in het atelier. De combinatie van degelijk opgeleide vakmensen met ervaring en moderne computergestuurde machines zorgen voor een perfecte uitvoering van de meubels.

Lakkerij

Een perfect uitgevoerd meubel verdient ook een feilloze afwerking. Grondig opschuren en professioneel aflakken geven het eindresultaat een meerwaarde.

Plaatsingsdienst

In het atelier wordt alles zoveel mogelijk vooraf gemonteerd. Zo verkorten we de installatietijd bij de klant thuis. Het plaatsingsteam maar ook Jo zelf plaatsen het meubilair. De zorgvuldige voorbereiding en de nette afwerking zorgen voor een mooi eindresultaat en tevreden klanten.

Lakkerij

Een professionele spuitcabine maakt het mogelijk de meubels perfect af te werken. Na 15 jaar ervaring in het lakken en vernissen van eigen meubels biedt Zebrano nu ook lakwerk voor derden aan. Het gamma loopt van matte structuurlak over satijnafwerking tot hoogglans.

Fineer- of massief hout kan in verschillende uitvoeringen worden afgewerkt. Door het eerst te beitsen, te zandstralen, uit te borstelen of ceruseren krijgt het fineer of het hout steeds een ander uitzicht. De eindafwerking bestaat hier uit een hoogwaardige vernis.
Onze polyurethaanlakken en -vernissen bestaan uit 2 componenten. De lak of vernis moeten in de voorgeschreven verhouding met een verharder worden gemengd.

Zij bezitten volgende eigenschappen:

  • bestand tegen chemicaliën
  • watervast
  • zeer goed krasvast
  • in sommige samenstellingen brandvertragend

Qua kleurafwerking kunnen wij de meeste kleurenwaaiers aanbieden, waaronder NCS- en RAL-kleuren.